• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni kimlik kartı alacaklar dikkat!

Yeni kimlik kartı alacaklar dikkat!
Yeni kimlik kartı alacaklar dikkat! Yeni kimlik için

Yeni kimlik kartı alacaklar dikkat! Yeni kimlik için lüzumlu evraklar neler? Yeni kimlik kartı kaç günde gelir? Yeni kimlik kartı alacaklar bu habere dikkat! Yeni kimlik kartlarında değişiklik oldu mu?. 2018 yılı itibariyle yeni kimlik alanların sayısı 16 milyona yaklaştı.

1-196.jpg

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve yurttaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafınca yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2017 seneninın ocak ayında başlamıştı. Başvurular ekimlikrandevu.Nvi.Gov.Tr adresinden ya da “Alo 199 Kimlik hattı”nı arayarak yapılabiliyor. YENİ KİMLİK KARTI İÇİN GEREKLİ BELGELER Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, işyar cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak. YENİ KİMLİK KAÇ GÜNDE GELİR?

2-164.jpg

Yeni kimlik için müracaat yaptıktan sonrasında derhal yeni kimlik kartınız verilmemektedir. Müracaat aşamasında sizden bütün bilgiler talep edilerek başvurunuz alınır. Daha sonrasında kimlik başvurunuz Ankara’da bulunan Kimlik Üretim yerine iletilerek kimliğiniz çıkarılır. Kimlik kartının basımından sonrasında PTT vasıtası ile ibraz etmiş olduğunuz adresine gönderilme süresi ortalama olarak 15 gün olarak belirlenmiştir. YENİ KİMLİK KARTLARI ÜCRETLERİ NE KADAR? 2018 yılı için gösterilen değerli kağıtlar bildiriine göre değerli kağıt(kimlik kartı) ücretleri aşağıdaki gibidir. – Kimlik yenileme ücreti: 18,5 TL – kayıp kimlik: 37 TL – Evlilik sebebiyle kimlik değişimi: 18,5 TL – Eskiyen kimliği değişiklik yapma: 18,5 TL – Yeni doğan bebek için kimlik çıkarma: ÜCRETSİZ – Yeni doğan bebek için kimlik çıkarma: 18,5 TL (süreında yapılmayan bildirim için) sağlık Bakanlığınca geliştirilen “e-rapor” sistemi yardımıyla doğum raporları nüfus müdürlüklerinin görebileceği elektronik ortama aktarıldı, bebeği olan aileler kurumlar arasında dolaşmaktan kurtuldu. Uygulamayla yeni dünyaya gelen bebeğin kimliği artık eve gelecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim