• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

ODÜ’de Robotlar Yarıştı

ODÜ’de Robotlar Yarıştı
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Robot Yarışması’nda robotlar yarıştı.Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen yarış...

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Robot Yarışması’nda robotlar yarıştı.

Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Spor Salonu’nda düzenlenen yarışma ’Çizgi İzleyen’ ve ’Sumo Robotu’ olmak üzere iki kategoride gerçekleşti. Önceki yıllarda Giresun ve Ordu illerini kapsayan Robot Yarışması, bu yıl kapsamını genişleterek Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Artvin, Amasya, Tokat ve Samsun illeri olmak üzere birçok ilden yarışmacıyı ağırladı. Yarışmada ’Sumo Robotları’ yarışmasında robotlar birbirlerini belirlenen alanın dışına iterek sahiplerine puan kazandırdı. ’Çizgi İzleyen’ robot yarışmasında ise zamana karşı yarış vardı. En kısa sürede bitiş çizgisine ulaşan robotlar sahiplerine puan kazandırdı. Yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

"KATILIM HER GEÇEN YIL ARTIYOR"

Yarışmaların iki dalda el yapımı ve hazır kitlerden yapılan robotlardan oluştuğunu belirten Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Mithat Akgün, "Düzenlediğimiz yarışma bölgesel olmakla birlikte Tokat’tan Artvin’e birçok ilden 104 yarışmacı katıldı. Bu yarışmada dereceye girenler bizim tarafımızdan ödüllendirilecek ama asıl ödül bundan sonraki uluslararası yarışmalara katılarak ülkemizi temsil edecekler. Yarışmalarımıza katılım her geçen yıl daha da artıyor. Bu gençlerimiz bizim geleceğimiz, bu gençlerden yüzde 10 verim alsak ülkemizi bir adım daha ileriye taşımız oluruz. Ben katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmada mücadele eden sporcular, kendi yaptıkları robotları yarıştırarak derece aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, farklı yazılımlarla taktiksel çözümler ürettiklerini söylediler.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim