• BIST 9565.03
  • Altın 2472.424
  • Dolar 32.4606
  • Euro 34.5124
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
» »

ANINDA DİŞ BEYAZLATMAK İÇİN 8 HİLE

ANINDA DİŞ BEYAZLATMAK İÇİN 8 HİLE

ANINDA DİŞ BEYAZLATMAK İÇİN 8 HİLE

Aktif KArbon

Son zamanların çılgınlarından biri de aktif karbon ile diş beyazlatma. Doktorlar aktif karbonun diş beyazlatmada inanılmaz etkili olduğunu belirtiyor. Az miktarda aktif karbon ve suyu karıştırıp dişleri fırçalarsanız beyazlatma etkisini göreceğinizi iddia ediliyor. Tabii ki ağzınızı karbon tamamen gidene kadar durulamalısınız ve asla yutmamanız gerekiyor.Ülkemizde aktif karbonu nereden buluruz kimler yapar bilemeyiz ama buda doğal yolla diş beyazlatma yöntemleri arasında gösteriliyor.

Karbonat

Karbonat dişleri beyazlatma amaçlı yüzyıllardır kullanılan bir maddedir.Bu gıdadan macun hazılaması çok kolay, yapmanız gereken biraz suyla,karbonatı karıştırıp macun kıvamına getirmek, bu macunu fırçaya sürüp, dişlerinizi fırçalamak hepsi bu.Yapılan son çalışmalar, karbonatın en güçlü ve en güvenilir diş beyazlatıcı olduğunu gösteriyor. Yalnız sık sık uygulamayın, dişlerde aşınmaya neden olup, diş çürüklerine yol açabilir.

Tuz

Karbonat kadar etkili olmasa da diş eti iltihabı ve diş eti ödemlerine karşı etkilidir. Bir çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı sirkeyi karıştırıp fırça ile dişlerinize sürdüğünüzde etkili bir beyazlık sağlayabilirsiniz.

Muz 

Muz kabugunun iç tarafı mineraller açısından epeyce zengindir. Bu mineraller diş minesi tarafından emilir ve beyazlatıcı etki göstermeye başlar. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğunun iç kısmını dişlerinize sürün ve yaklaşık 2 – 3 dakika kadar bekletin. Ardından ağzınızı iyice durulayın. Bu şekilde bir hafta yapın. Dişlerinizin zamanla beyazladığını göreceksiniz.

Adaçayı ve Tarçın

Dişlerinizi fırçalayıp ağzınızı iyice çalkalayın. Ardından bir çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı adaçayı ve bir çay kaşığı tarçını iyice karıştırın. Bu işlemi her gece tekrarlayın. Çok değil 1 hafta içinde dişlerinizdeki beyazlığı fark edeceksiniz.

Havuç

Havuç sadece vücudumuzun genel sağlığı açısından değil aynı zamanda beyaz dişlere sahip olmamız açısından da faydalı bir gıdadır. Çiğ şekilde havucu rendeleyin, ezin macun kıvamına getirin ve fırçanıza koyup, dişlerinizi bunla fırçalayın. Havucun dişlere uygulanmasında herhangi bir mahsur olmadığından dişlerinizi beyazlatmak için, hergün uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Elma sirkesinin karbonat gibi dişlerdeki sararmalara neden olan diş plaklarını çözücü bir kimyasal etki oluşturduğu bilimsel olarak ta kanıtlanmış bir gerçektir. Bu nedenle kolaylıkla elma sirkesi diş beyazlatma amacıyla kullanılabilir diyebiliriz. Elma sirkesi diş eti çekilmesine de bitkisel çözüm oluyor ve dişteki kahverengi lekeleri de giderici bir doğal etki oluşturuyor. Suyla karışıtırıp gargara yaparak kullanabilirsiniz.

Çilek Karışımı

Doğal yollu diş beyazlatmadaki bir yöntemde çilek kullanmak. Çilek, malik asit içermektedir. Bu asit, kahve, şarap ve çay lekelerine karşı muhteşem bir etkiye sahiptir. 2 çileği ezin ve karbonat ile karıştırıp 5-7 dakika dişlerinizi fırçalayın. Her gün kullanmamalısınız. Çünkü sürekli kullanımda zararlı olduğu belirtiliyor. Haftada birkaç kez yapmak dişleri beyazlatmaya yetecektir.


 

İzlenme: 3910
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim