• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

BURADA BAKİRELERİN EVLENMESİ YASAK! İŞTE HİÇ DUYMADIĞINIZ 15 İLGİNÇ GELENEK

BURADA BAKİRELERİN EVLENMESİ YASAK! İŞTE HİÇ DUYMADIĞINIZ 15 İLGİNÇ GELENEK
Devamını Oku...

Kendi ülkemizde dahi farklılaşan geleneklere sahipken, diğer ülkelerin düğün geleneklerinin aynı olmasını tabii ki bekleyemezdik. Buradan yola çıkarak yabancı ülkelerin geleneklerine göz attık ve en çok uygulananları sizler için derledik…g1-087.jpg

Guam’da bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar evlenmeden önce bekaretliğini para karşılığı bu işi yapan kişilere bozduruyor.

HİNDİSTANg2-092.jpg

Hindistanda gelin ve damat için kutsal ateş yakılır ve etrafına minder konur. Kutsal ateşin etrafına 4 tur dönüldükten sonra mindere ilk kim oturursa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

KUZEY KOREg3-092.jpg

Kuzey Kore de evlenirken kaz ve ördek önemli bir araçtır. Eskiden damatlar arkalarına kaz bağlayarak at üzerinde gelinin evine giderlerdi. Şimdi ise ördeği sembolik, tahta ördek olarak kullanıyorlar. Evlenmeden önce çiftin evine tahta ördek yerleştiriliyor. Çift tahta ördeği ters olarak koyarsa kavga ettikleri düz bir biçimde kalırsa iyi anlaştıkları anlamına geliyor.

VİKİNGLERg4-079.jpg

Vikingler zamanında gelinler açık arttırmayla veriliyorlardı. Damat adayı kızın üzerinden bir fiyat belirleyip sunuyor, kızın babası ise pazarlığa girişiyordu.

İNGİLTEREg5-040.jpg

Liverpool’da dükkan dekoratörleri, çocuklar vitrini seyrederken kadın vitrin mankenini soyamaz ya da giydiremez.

BOSNA HERSEKg6-023.jpg

Damat adayı, kızın evine davet edilerek ailenin büyükleri evlilik hakkında tartışmaya girer. Kızın ailesindeki büyükler damat hakkında bir karara vardıktan sonra damada kahve ikram edilir. Kahve tuzlu ve ekşiyse damat reddedilmiş, tatlıysa uygun görülmüş anlamına gelir.

PAKİSTANg7-018.jpg

Damat adayı kızın aile büyükleri tarafından bir sınavdan geçirilir. Damada akla gelmeyecek ağır hakaretler edilir. Damat adayı tüm bunlara katlanabilir ve soğukkanlı davranabilirse sınavdan başarıyla geçmiş olur.

HİNDİSTANg8-018.jpg

Hindistan’da evlere gündeliğe gelen kadınlar evdeki bekar gencin cinsel ihtiyacını karşılamak zorunda.

MORİTANYAg9-011.jpg

Moritanya’da obezite bir gelenek olmuş. Evlenme çağına gelen kızların en az 60, en fazlada 100 kilo olması gerekiyor. Eğer yemek yemezlerse de kızlar cezalandırılıyor.

KOLOMBİYAg10-012.jpg

Gelinin annesi gerdeğe giren çiftin yatağının kenarına oturarak ilk ilişkiye şahitlik ediyor.

KUZEY KOREg11-024.jpg

Kuzey Kore’de kadınlarda 25, erkeklerde ise 27 yaşın altında evlenmek kanunen yasak. Evlenmeden önce bireylerin askerlik ve devlete karşı diğer yükümlülüklerini yerine getirmiş olması gerekiyor.

ENDONEZYAg12-021.jpg

Torajanlar Endonezya’da bir kabile. Cenaze törenleri Torajan insanları için yaşamın önemli bir anı. Yokluk içinde yaşadıkları için bir ailenin masrafları karşılayabilmesi aylar sürüyor. İşte bu paranın birikmesi gereken aylar boyunca cesede kıyafet giydiriliyor ve ölü beden evde tutuluyor. Torajanlar ölünün ruhunun gömülünceye kadar evde kaldığına inanıyorlar. Ölü gömülmeye hazır hale geldiğinde de tabutlar genellikle mağaraya yerleştiriliyor. Ölünün heykelleri de tabutun yanında dışarı bakacak şekilde yerleştiriliyor.

HİNDİSTAN-NEPAL-BANGLADEŞg13-014.jpg

Shiva’ya tapan gizli Hint örgütü üyeleriShiva’yı en üstün tanrı olarak görüyorlar.Shiva’nın her şeyi yarattığına inandıkları için hiçbir şeyin kötü olduğuna inanmıyorlar. Bu yüzden her türlü cinsel aktiviteye katılıyor, uyuşturucu kullanıp alkol tüketiyorlar ve et yiyorlar. Tabu anlayışları yok. Garip olan gelenekleri yamyam olmaları ve bunun için özel tapınakları var. Kıyafetlerini ölülerden temin ediyor, ölüyü yakıp ısınıyor ve yemeğini nehirden temin ediyorlar. Nehir üstünde sürüklenen kadavralar yakalanıyor ve uzuvlar kesildikten sonra çiğ olarak yeniyor.

AMBOYNA ADASI-ENDONEZYAg14-010.jpg

Amboyna Adası’nda ürünün az olacağı belirlenirse, erkeklerin güneş batımında çıplak olarak tarlaya gidip ekinlerin arasında mastürbasyon yapmaları gerekiyor.

ÇEK CUMHURİYETİg15-006.jpg

Çek Cumhuriyeti’nde bira banyosu çok moda! Çekler bira banyosunun sağlığa çok iyi geldiğini düşünüyorlar. Sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğuna inanıyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim